Eitje?

Daar liggen ze weer te glinsteren op die schaal op tafel. Onvoorwaardelijk aanlokkelijk voor wie dan ook. Verliefdheid is er niks bij. Hoe lang duurt het voor een hand er naartoe rijkt? In ieders hoofd vindt een chemische reactie plaats: glinsterend papier + vrolijke kleuren + makkelijk eetbaar + CHOCOLA = geluksbeleving.

Of het nou echt dat stofje is, of gewoon al het placebo effect dat chocola gelijk staat aan geluk, dat doet er niet toe. Het knispert in de hersenen, uitmondend in zo’n twinkeling in de ogen. Van die ondeugende ogen die er gretig op uit zijn om iemand in de armen sluiten. Niet kunnen wachten. Dan tegen jezelf zeggen, zoals in Hooglied: “Wek de liefde niet te vroeg.” Maar voordat die gedachte enigszins geland is, heeft die hand zomaar ineens zijn weg gevonden.

Het spel begint. Welk paaseitje is het meest aantrekkelijk? Met grote nieuwsgierigheid wordt het ene eitje na het andere eitje geïnspecteerd. De vage tekst op het glinsterende papiertje wordt gelezen, alsof je het datingprofiel van het eitje bekijkt. Een eivormig hoofd is best leuk.

Pralines dit jaar met grote verscheidenheid. Van melk-framboos-cheesecake tot puur-pecanoot-zeezout. Er is zoveel keus en tegelijkertijd lijkt het op elkaar. Elk paaseitje houdt wel van een goed glas rode wijn erbij. Elk paaseitje houdt van veel reizen, dingen ondernemen en sporten. Elk paaseitje zoekt een passende consument.

Het ei-profiel op het papiertje zegt niet alles. Een echte ontmoeting, daar gaat het uiteindelijk om. Maak je keuze, ga over de drempel, proef en beleef. Nu moet je dit niet verkeerd opvatten natuurlijk 😉 Met enige benieuwdheid observeer ik wat er gebeurt als diegene zo’n chocoladeballetje in zijn of haar mond doet. Wat zie ik in de gelaatsuitdrukking en wat zie ik gebeuren?

Valt het tegen? Dan pakken ze gauw nog een andere uit de schaal.
Is het die smeltende belevenis wat alle verwachtingen overstijgt? Dan willen ze gauw meer van hetzelfde eitje.
Zit het enthousiasme in het midden? Dan zoeken ze gauw nog even verder naar een alternatief.

Hoe dan ook, de schaal gaat snel leeg! 😉

Wat een paaseitje al niet los maakt bij mensen? Nu zit je natuurlijk te wachten op de diepere boodschap van dit verhaal. Hmmmm…

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe column verschijnt? Schrijf je in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.