Go Walk

Het is alsof we het tekort aan zomerse dagen van de laatste jaren aan het inhalen zijn. Heb mijn korte broek in tijden niet zoveel dagen achter elkaar aan gehad. Kunnen die benen tenminste goed bij kleuren. Mijn gebruinde benen staan goed bij die coole zomerse sportschoenen die ik net heb gekocht. Hele echte Skechers! Normaal heb ik aangepaste schoenen, maar die staan toch echt niet onder een korte broek. Alsof ik skischoenen aan heb en zo meteen de afdaling in ga zetten. Dat terwijl het 30° is. De laatste jaren deed ik maar steeds ouderwetse lelijke sandalen onder mijn korte broek. Zóoo uit de vorige eeuw…

It’s a new season. Voel me echt het mannetje met die blitse sportschoenen! Heel trendy…

“Pssst, Dick, dit was vijf jaar geleden al een trend, hoor. Nu pas?”
“Hé, voor alles is een tijd, zegt de Bijbel. Belangrijk om alles helemaal in de rust te doen en in de flow mee te bewegen. Wanneer ik er vrede bij heb of een persoonlijke openbaring krijg. Ben misschien een beetje trager, maar je zou het ook geduld kunnen noemen. Een mooie vrucht van de Geest.”

Haha, ik overdrijf natuurlijk in deze column, maar bij dit antwoord begint het zelfs bij mij te jeuken. Zal eerder te maken hebben met moeilijk keuzes kunnen maken. Dus wat doe ik: uitstellen. In de tussentijd dwarrelen allerlei chaotische, halve voor- en tegenargumenten door mijn hoofd. Ze sudderen een beetje door, zonder dat er een klap op wordt gegeven. In between kan ik er uren over praten, het analyseren, en het op bepaalde terreinen zelfs een beetje vergeestelijken. Vaak moet je ook niet halsoverkop beslissen, erover praten en het geestelijk bekijken. Soms is dat echter een mooie sneaky façade of bedekking over de onderliggende aarzeling om gewoon een keuze te maken. De naakte waarheid uit het Woord luidt: “Just Do It (Nike 3:16)”

Soms moet je gewoon een keuze maken en risico nemen. Stap over de aarzeling heen. Het kan goed of minder goed uitpakken. Iemand zei laatst: “Genade is juist voor mensen die durven uit te stappen met het risico dat het ook wel eens anders kan uitpakken.”

Uiteindelijk ga ik over de streep. Vaak pas na een sterke aanmoediging, een stok achter de deur of wanneer, in dit geval, zulke oude sandalen echt, maar dan ook echt niet meer kunnen. Mijn trendy schoenen hebben het toepasselijke sub-merk Go Walk. Een heerlijke aanmoediging om uit mijn comfortzone te stappen! Zou overigens gek zijn als ze Stay Sit zouden heten. 😉

Heel goed weekend!

Go Walk
(Dat wordt mijn nieuwe slogan 🙂 )

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe column verschijnt? Schrijf je in!

1 gedachte over “Go Walk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.