Gouden Straten FM

Wat is dit toch een heerlijke periode. Terras, zon en een lekker drankje. Terug van vakantie aan de Costa Brava en ik ga gewoon door in het ritme. Al smaakt die “Sangria White Wine” toch een tikkeltje anders dan in Spanje. Mijn bioritme staat nog op de zomerfrequentie. Langzamerhand weer een beetje fine tunen naar de frequentie van het normale leven.

Zit in mijn tuin te genieten. Terugdenkend aan het heerlijke huis waar we zaten. Liggend aan het zwembad en een boekje lezend op mijn telefoon. Echt leven in overvloed. Te midden van die overvloed had ik een gesprek met een vakantiegenoot over “gelukkig zijn” en hoe dat werkt. De stelling luidde: “Alles wat je uitzendt, ontvang je ook terug.”

Ik ben eigenlijk mijn eigen radiostation. Dick FM, klinkt alleen voor geen meter. Gouden Straten FM dan maar. Ik ben een soort antenne die radiogolven, ofwel elektronisch magnetische straling, uitzendt in het universum. Mijn hart is de studio, waar vanuit alles wordt uitgezonden. Natuurlijk wil ik een authentieke, boeiende en aantrekkelijke zender zijn. Aantrekkelijk voor de luisteraars. “Gouden Straten FM, de aantrekkelijkste zender van Nederland!“, zou een mooie slogan zijn. Niet alleen prettig voor mijn luisteraars, maar ik wordt er zelf ook gelukkig van.

Wanneer ik altijd een ontevreden gevoel met mij mee draag, dan proeven mensen dat. Ze ruiken het en zijn niet graag in die sfeer. Dat kan vervolgens weer meer ontevredenheid opleveren. Wanneer ik blij ben en tevreden ben, over misschien wel iets heel kleins, en die blijdschap en tevredenheid in mijn hart “omarm”, ga ik dat ook uitstralen. Je krijgt oog voor meer mooie dingen en krijgt nog meer blijdschap terug, ook van anderen.

Het is belangrijk wat ik in mijn studio bedenk. Wat geloof ik? Wat laat ik de programmering bepalen? Het vreugdevolle of positieve. Of laat ik een bepaalde negatieve gedachte het uitzendsignaal beheersen. Of nog uitdagender: bij een bepaalde omstandigheid die nog niet veranderd? Zend je “tevredenheid, hoe dan ook“ of “ontevredenheid, vanwege” uit?

Voor ik het weet, neem ik mijn leven in ogenschouw en meet ik mijn geluksgevoel af aan de dingen die ik mis. Althans, wat mijn zintuigen en gevoel mij willen vertellen. Zogenaamd zichtbaar gebrek temperen snel mijn geluksgevoel. Als een thermometer. Dan kan ik gebrek in mijn hart toelaten en er ongemerkt geloof aan hechten. Vervolgens zend ik gebrek uit en trek ik meer gebrek aan.

Ik ben liever de thermostaat. De uitzendrechten van mijn hart liggen toch echt bij mezelf. “Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven.” In mijn hart heb ik alles ontvangen. Met de complete liefde van God in mij en Zijn aanwezigheid heb ik werkelijk overvloed inside. Wil geloven in die overvloed. Daar wil ik leren om in te rusten, los van omstandigheden. Ja, ik geloof dat je daar zelfs voor kan kiezen. Hoe meer ik geloof in overvloed, hoe meer ik overvloed ga uitstralen, hoe meer het ook weer naar mij toe gaat komen. Heb het niet over ontkennen van moeilijke dingen en wat dat met je doet, maar over hoe je ermee omgaat. Wat geloof je in je hart? Van binnen naar buiten leven.

Het leven is goed. Denk dat ik toch maar blijf uitzenden op deze zomerfrequentie. Genieten. Met zo’n kleurrijke, vrolijke sangria erbij. Goed voor mijn hartje. 😉

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe column verschijnt? Schrijf je in!

1 gedachte over “Gouden Straten FM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.