Je Hart

“Wij missen jou!” lees ik in mijn mailbox. Afzender Bol. Wat lief!? Ik voel echt die hartenkreet van liefde! Dat meneer Bol zo betrokken is met mijn leven. Ja, dat doet mijn hartje goed. Ahum, dat doet mijn gat in mijn hand wel goed. Alsof ze weten wie ik ben. “Wij missen je geld!”

De commerciële en zakelijke wereld heeft altijd één doel voor ogen: geld verdienen. Als jij dit, dan ik dat. De aanbiedingen vliegen je om de oren. Niks persoonlijks aan. Logisch, maar dit zakelijke beïnvloed ook andere gebieden. Welke kaarten leg jij op tafel? Wat wil jij eruit halen? Voor niks gaat de zon op. Leuk zo’n opmerking, maar wat koop ik daarvoor? Zou best een euro willen betalen om die wolken weg te krijgen, hoor.

Mijn hoofd kan goed omgaan met dat zakelijke. Rekenen, analyseren. Van afstand. Niet te moeilijk. Maar onpersoonlijk. Soms zit ik in de regelmodus: belletje met de woningbouw, mailtje naar de rolstoelleverancier. Oh ja, nog even mijn vader bellen om te vragen wanneer hij dat lampje komt ophangen. “Hoe is het?” Nogal een gewoontevraag. Te behalen resultaat: lampje ophangen. Mijn hoofd weet precies waar hij naartoe wil. Zie je, ik kan best doelgericht zijn, haha. Hoor mijn vader al denken: “Wat wil hij?” Niet heel erg persoonlijk.

Soms kan ik zelfs de neiging hebben om een lijstje vrienden af te WhatsAppen, omdat ik schrik van mijn lege agenda. Te behalen resultaat: geen lege agenda en sociale dingen in het vooruitzicht. Ontspan. Tegenwoordig ga ik daar relaxt mee om. Niet vanuit leegheid, maar volheid. Bewust echt geïnteresseerd. Nou, hoef ik niet altijd door te vragen, hoor, haha. Voordat ze denken: daar heb je Dick weer, die therapeutisch naar mijn gevoel gaat vragen.

Het gaat om relatie. Het gaat om je hart. Zooo cliché, wat bedoelen we daar nou weer mee!? Deze opmerking komt natuurlijk weer uit mijn hoofd 😉 Alle dingen die moeten gebeuren kunnen mooi en nodig zijn. Ook die bekende koetjes en kalfjes. Maar ten diepste zoekt mijn hart relatie.

Één van de moeilijkste dingen, lijkt mij, als een vader nooit thuis is en dat ene moment komt met allerlei cadeaus voor zijn kind en toch weer snel vertrokken is. Een kind wil relatie met zijn vader. Een kind wil jou. In relatie met je partner, kinderen, vrienden of God gaat het niet om de mooie dingen, maar om wie je bent. Soms zie ik God ook als een soort zakenman en mezelf als klant die even wat beloften komt ophalen, mét korting. Bid voor een vrouw, een nieuwe fiets of gezondheid. Met mijn hoofd gebruik ik de goede woorden en ik ben snel weer vertrokken.

Ook God geeft in eerste instantie geen dingen. Hij geeft zichzelf. Hij wil relatie. Als Hij zijn hart geeft, die vol is van onvoorwaardelijke liefde, dan zit er zoveel leven in voor mij. Ja, ook die mooie dingen, maar vanuit wie Hij is. Dat komt met Hemzelf mee.

Hier wil ik van leren. Mijn hart laten zien aan mensen en aan Hem. Mijn hart zoekt ten diepste relatie. Kom met je hart, niet met je hoofd. Geef wie je bent. Mét het geven van ons hart, geven we ook de mooie dingen, maar vanuit wie we zijn.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe column verschijnt? Schrijf je in!

1 gedachte over “Je Hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.