Sneeuwbal

Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. Moet er weer even in komen, na al die feestdagen, lekkernijen en verslavende Netflix avondjes. Tijd om weer te schrijven, maar waarover? Voor mij staat een nieuwe microfoon en dat brengt me op ideeën. Een paar weken geleden hield mijn 15 jaar oude USB-microfoon ermee op. Via mijn spraakherkenningssoftware kwamen mijn perfect gearticuleerde woorden totaal niet meer door op het scherm. Alles gecheckt, maar iets in die microfoon had geen zin meer om feilloos te horen. Een oud geworden, dove microfoon. Tijd voor een nieuw maatje.

Struinend op internet vond ik een aantrekkelijk en trendy uitziende microfoon. Haar naam: “Blue Snowball”. Compatibel met mijn software. Een prachtig zwart bolletje, mooi rond, met een glimmend metalen snoetje aan de voorkant. Een zeer aansprekend profiel. Was op slag verliefd. Na aflevering, direct uitgepakt en op haar plek gezet. Ze staat stralend op mijn computertafeltje. Hmmm, deze blauwe sneeuwbal is een stuk groter dan op het plaatje. Ze is wel heel erg dominant, haha. Het is meer een spaceball om te communiceren met aliens of zo. Ze heeft een heel groot sciencefiction gehalte. Nou ja, dit moderne flitsende bolletje leukt mijn woonkamer in ieder geval weer op.

Iedereen die binnenkomt denkt dat het een webcam is en ik een soort vlogger ben geworden. Nee, het is echt alleen maar een microfoon. Toch heeft het iets geheimzinnigs. Alsof ik in de gaten wordt gehouden. Wie weet is die microfoon gehacked, en wordt meegeluisterd wat ik in mijn binnenkamer spreek. Hoe ik tegen mezelf praat en lach om mijn typische eigen grappen. Hoe ik spreek over een ander of tegen mijzelf. Toch vreemd als je ineens een audiofragment op Facebook tegenkomt waarin ik mompel dat ik die ene snuiter wel onder het tapijt kan vegen. Spreken kan grote gevolgen hebben.

Spreken is sowieso krachtig. Voor jezelf en anderen. Wat ik spreek in de microfoon wordt via spraakherkenningssoftware vertaald in tekst op het scherm. De woorden die ik over mezelf spreek, worden via software in mijn ‘bolletje‘ herkent, vertaald en geschreven op het scherm van mijn hart, en op mijn leven. Daarmee kun je het huis van je leven afbreken of opbouwen. Zo krachtig zijn woorden. De microfoon van mijn onderbewustzijn registreert. Die herkent en voert uit wat ik geloof over mijn leven. In die blauwe of zwarte sneeuwbal, genaamd ‘hoofd‘ gebeurt het allemaal. 😉

Dood en leven zijn in de macht van de tong. Wat je spreekt heeft scheppende kracht. Voor jezelf of een ander. Het kan leven brengen of doden. Woorden vol negativiteit, roddel of jezelf naar beneden halen, is een vorm van doden. Woorden vol positiviteit, genade en liefde bouwen op. Dat brengt leven bij jezelf en anderen.

Voor 2019 heb ik verwachting en ga ik voor spreken. Ik ga die geheimzinnige blauwe sneeuwbal overspoelen met leven. Ik raad jullie aan hetzelfde te doen. Ik ga voor het sneeuwbaleffect. We speak Life!

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe column verschijnt? Schrijf je in!

2 gedachten over “Sneeuwbal

  1. Hallo Dick,

    Dit kan geen toeval zijn! Was net behoorlijk negatief overmezelf!
    Ik heb niet zo’n speaker, maar het lijkt of jij mij gehoord hebt.
    Dankjewel voor je leuke en leerzame colom.

    Groetjes Mary

  2. Hallo Dikck . Een paar maanden geleden je boek gelezen. Indrukwekkend. Ik vraag me af of je met al je medicijnen. Ook extra vitamines slikt. Dat is wel heel belangrijk. En zeker B12 . C en D te veel plas je uit . En vooral 2 ltr water om de afvalstoffen uit je lichaam te krijgen . Groetjes Hannie wielenga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.