Surrounded

De laatste twee weken was het heerlijk. Veel leuke afspraken, genietmomenten, etentjes en uitjes. Het ene wijntje na de andere. Met mate, dat wel, maar kan geen druppel meer zien. Het genieten wordt me gegeven. Het is een cadeau. Genieten. Voel de moeheid nu wel in mijn lijf. Maar lekker belangrijk! Ik ben omgeven met leuke momenten.

Deze week hadden we een gebedsweek van onze gemeente en waren er op een landelijk terrein workshops, gebedsmomenten, worship en individuele rustmomenten. En niet te vergeten ontspannen connecten met elkaar. Super mooi. Voor mij was het de week van rust. Ik ben omgeven met rust.

Alhoewel…. Van de week ontmoette ik iemand die haar gevoel uitte, dat het belangrijk is om eerlijk over je gevoel te zijn πŸ˜‰ Geen geluidswal om je gevoel graag!

Op maandag genoten, maar kwam toch niet helemaal tot rust. Vanbinnen dan. Ondanks alle blijheid, merkte ik dat mijn handicap confronterend naar mij toekwam. Het eten kostte moeite, kon niet echt mijn weg vinden op het terrein en ik ‘liep’ gewoon tegen het afhankelijke aan. Het gaf even een eenzaam gevoel, alsof ik in mijn eigen cocon ‘wandelde’. In het begin van de aanbiddingsavond was ik eigenlijk niet zo blij en leek het alsof ik een dikke muur om mij heen had. Omgeven door zwaarte, afhankelijkheid en leugen.

We zongen en zongen, en mijn gevoel werd beter. De worship-leidster deelde dat zingen en muziek haar ‘way out’ is, wanneer ze zich down voelde. We zongen:

β€œThis is how I fight my battles.”
β€œIt may look like I’m surrounded but I’m surrounded by You.”

Dit was precies hoe ik mij voelde. Ogenschijnlijk leek ik omgeven te zijn door een dikke, dikke muur. Waar vind ik de graniet-boor? πŸ˜‰ Maar open je ogen, laat je bemoedigen en omarmen met de waarheid. Diepe verbondenheid met de volmaakte liefde en verbondenheid met elkaar. Ben niet alleen. Ik ben omgeven door Hem.

Toch stond het negatieve muurtje nog een beetje overeind. Merkte dat mijn hart de krachtige boor van liefde en waarheid nog even nodig had. Besloot het nog aanwezige donkere gevoel te delen in het groepsgebed een dag later. Ook het verlangen naar genezing. De muren van verborgenheid neerhalen, om de muur van zwaarte helemaal af te breken! Nadia keek mij aan en moedigde iedereen aan om mij heen te staan en zei: “Weg met die negatieve muur, wij zijn de positieve muur die om je heen staan en voor je bidden.”

Besef dat je omgeven bent met de muur van Zijn liefde. Laat je omarmen, om de muur van ogenschijnlijke zwaarte af te breken.Β β€œIt may look like I’m surrounded but I’m surrounded by You.”

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe column verschijnt? Schrijf je in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.