Aandachttrekkers

Even opzoeken, dat liedje op YouTube. Ik klik op de play button en… Oh, ja, eerst die reclame die zonder te vragen in je oren tettert. Die schreeuwt om aandacht.

Zo loop ik op de gouden straten en plotseling is daar een soort overstekend wild. Twee mensen die joelend, in gekleurde outfits de weg oprennen met een spandoek in de hand. “Nu, in de aanbieding: Zorgen over de toekomst!” Ongevraagd, maar toch stop ik even. Hmmm, klinkt aantrekkelijk. Daar moet ik mijn denken even goed over laten gaan. IJsberend loop ik verder. Hou helemaal niet van ijs, maar ok√©. Hoor het brommende geluid van een propeller naderbij komen. Een vliegtuig in de lucht met een spandoek er achter aan: “Ontvang! Je omstandigheden zijn donker en uitzichtloos.” Terwijl er golven van onrust door mij heen gaan, stopt er een limousine die op een of andere manier via een zijweg is gekomen. Drie mannen in zwarte pakken stappen uit. Donkere zonnebrillen en zeer serieus. Ze trekken een zwart spandoek uit de auto met witte letters: “Afwijzing 1+1 gratis.” Mijn denken buigt zich er nog eens over en zegt: “Ja, gaat wel lekker. Zit ik me helemaal zorgen te maken. Ook een beetje stom. Beetje sukkel. Maar ja, het ziet er ook niet rooskleurig uit. Eigenlijk is het allemaal niet zoveel.”

Zorgen + Omstandigheden + Onrust + Afwijzing x 2 = Not Happy.

Haha, mijn denken is ook uitmuntend in berekeningen maken. Hee!! Hallo!! Mijn ziel, wat bent u onrustig in mij!! (om maar even een psalm aan te halen) Ho is even! Ja, ik moet er even wat geschreeuw tegenover zetten. Laat je niet meeslepen met die pesterijtjes. Wees niet gericht op de omstandigheden. Mijn moeder zou zeggen. Je omstandigheden zijn misschien ‘waar’, maar zet er de ‘waarheid’ tegenover. Tijd om een add-blokker te installeren op de harde schijf van mijn hart. Bewaak je hart boven alles.

Ja, ik ga maar weer even op dat bankje zitten. Rusten in Zijn liefde. Zijn op de plek van intieme veiligheid en woorden die zeggen: Het is helemaal goed met jou. Mediteren, niet op wat waar is, maar op de waarheid. Vader zorgt voor mij. Zo ga ik gestaag verder op de gouden straten. Met een spandoek aan de binnenkant: “Rust & Liefde.”

I am my beloved’s, and his desire is toward me (Hooglied 7:3).

 

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe column verschijnt? Schrijf je in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.