Love is in the Name

“Wat is uw naam?”, wordt gevraagd door een belangstellende in de kroeg. “Mijn naam is Liefde”, is mijn reactie, “Onvoorwaardelijke Liefde.” Met enige verbazing wordt gekeken.

“Oké, ‘Onvoorwaardelijke‘, grappige naam, hoe zijn jouw ouders er op gekomen?”, vraagt de man, terwijl hij een bewogen slok van zijn biertje neemt. “Ik ben vernoemd. Mijn Vader heette ook zo. Onze familienaam was altijd al zo. Mijn zusje heet ‘Volmaakte‘, de tweede naam van mijn Vader.” De man is onder de indruk en kijkt aandachtig naar mijn volle gestalte in die koninklijke kleding, leunend aan de bar.

“Wat is dat glinsterende daar om je vinger?”, vraagt hij. “Oh, haha, mooi, hé. Een ring gekregen van mijn Vader, net als de kleding, omdat Hij zoveel van mij houdt. Die ring is een soort creditcard. Daarmee ga ik zo je biertje betalen.”

“En die dure schoenen? Zeker ook gekregen van je Vader?”, zegt de man met een grappende glimlach. “Ja, haha, goed geraden! Nou, ik heb een tijdje rondgelopen zonder schoenen omdat ik de weg een beetje kwijt was en dacht dat ik als een slaaf door het leven moest. Was even vergeten wie ik ook alweer was.” Er ontstaat een glimlach op mijn gezicht, omdat ik weet dat het goed is.

“Mister Love, hè!?”, grinnikt de man aan de bar. “Ja, precies, ben altijd onvoorwaardelijk geliefd door mijn Vader en Hij geeft gewoon altijd. Ja, zonder voorwaarden dus. Ja, zo is Hij.”

De man vertelt dat hij dat herkend en een paar keer zijn schoenen kwijt was. “Heb nu maar zeer goedkope schoenen gekocht bij Scapino, van die halfgare schoenen. Kan net zo goed geen schoenen aan. Geen dure voor mij, want dat ben ik gewoon niet waard. Dat geeft mijn vader me nooit. Ach, ik heb me er al bij neergelegd. Moet er hard voor werken. Het leven is wel redelijk en nu kan ik tenminste mijn wekelijkse biertje drinken.”

Mijn gedachten mediteren een beetje over Liefde. Wat is liefde die ook nog onvoorwaardelijk en volmaakt is? God is liefde. Zo is God, één en al liefde. Hij wil zijn hart uiten, laten zien, gewoon liefhebben, geven onvoorwaardelijk, zonder dat ik er iets voor terug doe. En elk mogelijk obstakel heeft Hij weggenomen. Niks kan die stromende liefde ooit nog in de weg staan. De Bijbel zegt dat Hij die liefde heeft uitgestort in mijn hart en niets mij kan scheiden van die liefde. Van Hemzelf dus, mijn Vader. Ik behoor de Liefde toe. Zit in de familie van Liefde.

“Die onvoorwaardelijke en volmaakte liefde is ook voor jou”, zeg ik. Ik laat mijn ring zien aan de barman en betaal zijn biertje. “Kom, ga mee, tijd voor nieuwe schoenen, kleding en een ring. Je krijgt het van mij. Zal ik je gelijk even voorstellen aan mijn Vader.”

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe column verschijnt? Schrijf je in!

2 gedachten over “Love is in the Name

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.