Relax!

Mijn tuin ziet er verwilderd uit. Het gras ziet er ongeschoren uit, het onkruid overwoekert. Mijn seringen zijn een week lang mooi wit geweest, maar bruine plekjes overheersen nu. Een chaotisch en onrustig uiterlijk. Het heeft duidelijk onderhoud nodig. De tuin van mijn hart kan ook snel een overwoekerend geheel worden. Twee weken geleden moest ik weer eens wachten op de taxi. Kreeg een belletje dat hij binnen 5 minuten zou arriveren. Tegen het gezelschap waar ik was, zei ik dat ik om het hoekje zou gaan wachten. Het duurde maar en het duurde maar. Na een paar belletjes om te horen waar hij bleef en een uur wachten kwam hij eindelijk aankakken. Voelde me al moe en dan moet je ook nog wachten. Grrrrrr. Zat gefrustreerd te wezen; mezelf echt op te vreten. Nou ben ik ook een lekker gebakje, maar dat terzijde. Rijdend in cirkeltjes van frustratie. Zeer begrijpelijk, maar waarom? Waarom ging ik niet rustig terug naar het gezelschap, nog even genieten, een extra wijntje en relaxen. Onkruid van frustraties en zorgen. Kleine dingen eigenlijk, die wel irritant zijn, maar die kunnen mij toch zo veel onrust bezorgen! Dat frustreert op zichzelf al… Ja, daar is groei mogelijk!

Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven.

De tuin van mijn hart beschermen. Onkruid kan van alle kanten komen en op allerlei manieren. Groot en klein onkruid, verschillende kleuren. Mijn grasveld is inmiddels een multicultureel veld geworden van mos, onkruid, paardenbloemen, kattendrollen, en verdwaalde frambozenstruiken. Wel kleurrijk eigenlijk….Hmmmm…. Onrust in de vorm van oordeel, zorgen, tekort, je bent niet zo leuk. Ja, ik doe mijn politiepak aan en zeg: “Stop! Tot hier en niet verder!” Zie mij al zitten in mijn tuin, met zo’n veel te grote pet op en een stopbordje in mijn hand. De mensen en het onkruid denken: “Wat is die in hemelsnaam aan het doen?”

Een gezond hart is het leven voor het lichaam, maar afgunst (jaloezie) is verrotting van de beenderen.

Het effect van mijn hart dat geen zorgen maakt is goed voor m’n lijf (met een Haags accent.) Werd eigenlijk getriggerd door die tegenhanger. Jaloezie komt volgens mij voort uit denken in tekort. Denken in van alles wat er mist. Daarom gaan we vergelijken. Die herken ik. Schijnt niet goed te zijn voor m’n lijf. Hartbewaking: De rust vanbinnen bewaren dat het helemaal OK is met mij en dat het goed komt, terwijl het buiten letterlijk kan stormen. Deze column is gewoon weer goed gekomen. Relax! Nu lekker in het zonnetje zitten, fluitend en zingend de hele avond: “Don’t worry, be happy…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *