Speltkoekje bij de kerst?

Wil je een oliebol? Nou, ehh… Oké even proberen. Het hoort immers bij de tijd van het jaar. Heel goed argument. Not. De zorgverlener houdt hem vast voor mijn mond. Ik zet mijn mond eraan en zit gelijk onder die mieren zoete poedersuiker, alsof ik een verkeerd goedje heb gesnoven. Met mijn tanden probeer ik een stukje los te rukken. Wat is dat taai! Als een volleerd touwtrekker, rij ik achterruit om tegenkracht te bieden en scheur moeizaam een stukje los. Was zit ik eigenlijk te eten? Een taaie bal vol met vet. En die krenten maken met echt niet gezond, hoor! En veel te groot, alsof je een hele maaltijd naar binnen werkt. Het is niet eens lekker en toch kopen wij het allemaal voor de feestdagen. Waarom? Omdat het hoort. Na de feestdagen wordt naar mijn idee 75% van die ballen weggegooid. Heerlijk zo’n anti-oliebol campagne. Haha, ik open de oliebollen-discussie. Ergens is die hype ontstaan. Intussen een traditie. De oliebollen-wet: als je geen oliebol in huis hebt dan wordt oma boos. Zoiets.

Waarom geen lekkerder, gezonder en makkelijker alternatief? Met de kerst om mee te beginnen. Wij starten gewoon een nieuwe gezonde hype. Speltkoekje bij de kerst? Gezond en lekker.

Sinds eind november liggen mijn broer Tobias en zijn compagnon Thijs in de winkel. Ligt erg comfortabel 😉 Nou ja, met hun biologische koekjes dan. Onder de naam De Nieuwe Koekenbakkers. Een fantastisch alternatief voor vette oliebollen en andere zoete, ongezonde koeken die we gewend zijn.

Spectaculaire Speltkoekjes en Stralende Stroopwafels.
Nu verkrijgbaar bij Jumbo en Deen supermarkten.

Ja, ik ben er helemaal weg van! En dat zeg ik niet alleen omdat het mijn broer is 🙂 Heerlijk bij de koffie. Gezonde ingrediënten, minder suiker, makkelijk te eten, lekker voor elke gelegenheid. Ben trots op die gozer. Die gekke koekenbakker. Wist niet dat hij zo goed is in bakken. Het smaakt echt goed!

Tobias & Thijs hebben onwijs hun best gedaan om tussen de grote namen te liggen. Jumbo en Deen supermarkten hebben De Nieuwe Koekenbakkers een kans gegeven. Tot half januari hebben ze de tijd om te laten zien dat deze koekjes onweerstaanbaar zijn en goed verkopen en daarom dus ook na januari in het schap mogen blijven liggen. Daar gaan we natuurlijk voor!

Doe je mee? Laten we een nieuwe stralende hype starten. Speltkoekje bij de kerst?
Beginnend met de feestdagen, maar het hele jaar door.

Deel berichten van De Nieuwe Koekenbakkers of deze column. Kijk, deel, maak bekend!

Kijk op https://www.facebook.com/denieuwekoekenbakkers/ of https://www.denieuwekoekenbakkers.nl/

Ga naar het schap in de Jumbo of Deen supermarkten. Koop en geniet van de Spectaculaire Speltkoekjes en Stralende Stroopwafels van De Nieuwe Koekenbakkers.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe column verschijnt? Schrijf je in!

 

1 gedachte over “Speltkoekje bij de kerst?

  1. Hallo Dick

    Zouden die koekjes ook verkrijgbaar zijn in België ?, misschien bij Albert Heijn!
    Zou ze wel eens willen proeven.
    Verder wensen we jou en je familie een gezegende kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar toe
    Groetjes Guido en Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.