Travel – Part 2

Vreugde en Dankbaarheid over mijn verleden en heden is de bodem om heerlijk mijn bestemming te voeden. Met die ingrediënten in de pocket bereid ik mij voor op mijn uitstapje naar de toekomst. Het was even zoeken, maar ik heb de tijdreis-knop gevonden. Jaartal ingesteld op 2020, wat in mijn tienerjaren onwijs futuristisch klonk met van die vliegende auto’s en zo. Even denken. Zit mijn haar goed? Heb ik alles? Mijn pinpas heb ik bij me en mijn airfryer is gekoppeld aan mijn rolstoel met de benodigde snacks voor onderweg. 😉

Hoe zit dat met voeden van mijn bestemming en verwachtingen? Zeker op het moment dat het nu niet zichtbaar is. Een toekomstplaatje kan soms een soort van lat worden. Wanneer ik bijvoorbeeld een verwachting heb dat er een vrouw gaat komen en ik daar teveel mee bezig ben, kan het mij ook ontevredenheid en stress opleveren wanneer ik besef dat ze er nu dus niet is. De “ik heb niet” sfeer gaat mij zeker niet helpen, zoals eerder genoemd. Hoe blijf ik in de positieve vibe van “ik heb wel”? Deel één van het antwoord hadden we al in de pocket. Vreugde en Dankbaarheid over mijn verleden en heden. Deel twee ligt in dezelfde lijn.

God zegt in Jesaja: “Zing vrolijk, onvruchtbare, u die niet gebaard hebt, breek uit in gejuich en jubel het uit, u die geen weeën gekend hebt, want de kinderen van de eenzame zijn talrijker dan de kinderen van de getrouwde, zegt de HEERE. Vergroot de plaats voor uw tent, laat men uw tentkleden wijd uitspannen, wees niet terughoudend, verleng uw touwen, sla uw pinnen vast.”

Je zou zeggen dat het nogal wreed is om tegen een onvruchtbare te zeggen om te zingen. Nu ben je de pijnlijke werkelijkheid aan het ontkennen. Toch is dit het antwoord: Zing, onvruchtbare!! Hoe zou je je voelen wanneer je zojuist gezegend bent met die mooie woning die je zo graag zou willen hebben? Start om dat nu te voelen. Hoe zou je je voelen wanneer die droombaan naar je toe is gekomen? Start om dat nu te voelen. Zing nu! Ga eerst zitten en genieten. Stop te zeggen: als dit en dit eerst bereikt is, dan zal ik rusten en mij verheugen en zingen. Hier zegt Hij om van het leven te genieten voordat het probleem is opgelost! Begin alvast met zingen! Stel je vreugde niet langer uit.

Een vriendin zei laatst dat het helpt om je verlangens en verwachtingen te visualiseren. Het voor je zien, alsof je het al hebt. Ben ik een man van verwachtingen? Ja en nee. In brede zin verwacht ik veel: een vrouw, een extra uitdaging, nog meer mijn hart kunnen delen, gezondheid en mooie vriendschappen. Maar het woord “concreet” heb ik nog niet zo ontdekt. Hoe stel ik het mij voor? Één dezer dagen neem ik de rust om mijn toekomst concreet te visualiseren.

Hoe blijf ik in de juiste vibe? Vreugde en dankbaarheid over mijn verleden, heden en toekomst. Visualiseer je bestemming en neem de positieve vibe mee in het nu.

Tijd voor de reis door de tijd. Terwijl ik op de knop druk, ontstaat er een soort snelle wervelwind om mij heen. Bij mijn landing bemerk ik dat ik het verkeerde jaartal heb ingetoetst: 2320. Oeps. Ben in een futuristische omgeving, zittend op een zwevend bankje aan een gouden straat. 😉 Wat zal ik eens gaan doen? Besluit om planeet aarde maar te bezoeken en kies een van die tropische eilanden uit. In mijn nieuwe lichaam ben ik er in één seconde. Ik ben aan het genieten op het witte strand in een futuristische ligstoel. Terwijl ik drink van hemelse wijn, pak ik mijn lange afstand verrekijker erbij om de nabijgelegen ruimte van deze planeet te bestuderen. Zie een rood item voorbij vliegen, net buiten de dampkring. Zie ik het nou goed? Warempel het is een rode Tesla roadster met een astronaut-pop achter het stuur. Zo’n voertuig met wielen van drie eeuwen geleden en nog steeds intact!

Goed weekend!

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe column verschijnt? Schrijf je in!

1 gedachte over “Travel – Part 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.