Water bij de wijn?

Na de verkiezingen, begint het eigenlijk pas. Het geven en nemen, onderhandelen, compromissen sluiten, voor ieder wat wils. Leuk, hoor, maar slagvaardig word je er niet van. “Water bij de wijn doen.” Ja, dat maakt de smaak toch echt minder. Tijdens de campagne smaakt de wijn zeer fruitig, maar erna een beetje flauw. In mijn leven mag slagvaardigheid ook wel aan terrein winnen.

Ook doet men geen nieuwe wijn in oude leren zakken; anders barsten de zakken, en de wijn stroomt eruit, en de zakken gaan verloren; maar men doet nieuwe wijn in nieuwe zakken, en beide blijven behouden.

Wil een 100% mentaliteit. De onvoorwaardelijke liefde compleet ontvangen. Plonzen in het water. Leven als een kind, niet teveel nadenken en helemaal vertrouwen dat Hij voorziet. Niet meer de schizofrene keuze, de “water bij de wijn” keuze. De keuze dat Hij mij liefheeft en voorziet, maar er toch ook nog ergens wordt verwacht dat ik een steentje bijdraag. Dat ik toch wel heel serieus over mijn verantwoordelijkheid moet nadenken, alles op een rijtje krijg en Hij mij dan wel goed genoeg vindt. Het addertje onder het gras. In allerlei situaties, in allerlei verschijningsvormen, komt dit aan de oppervlakte. We leven dan wel in een coalitieland, maar ik hoef geen lopende coalitie te zijn. Hou wel van mix-drankjes, maar als ik een lauwe mix van beide neem……. Ja, dan is het niet te zuipen. Ga niet onderhandelen, niet teveel nadenken, maak de 100% vrolijke keuze, Dick! Wil de wijn fruitig houden en het relaxte, feestende kind zijn. Proost!

1 gedachte over “Water bij de wijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *